BookKing Agency

Inge van Calkar

Inge van Calkar

Bij BookKing Agency vindt u altijd een geschikte artiest voor uw evenement: van festival tot poppodia. Wij denken graag met u mee voor de perfecte invulling van uw event!

INGE VAN CALKAR

Ze wordt ‘de Nederlandse Kylie Minogue’ genoemd – zelf zegt ze in dat geval liever Kylie meets Garbage – en onlangs werd haar performance in de pers met Blondie vergeleken.

Maar Inge van Calkar is natuurlijk gewoon Inge van Calkar.

Ze wordt geboren in Bunschoten, op 8 augustus 1984. Op haar dertiende krijgt ze een gitaar van haar zus en niet veel later richt ze haar eerste bandje op: Ysis, samen met klasgenoten Sanne Hans en Ilse Gerritsen.  Ze boeken aardig wat succes, spelen op Oerol en Bevrijdingsfestivals en brengen in 2003 een EP uit met vier nummers. In 2008 stoppen ze; Sanne Hans wordt het gezicht van Miss Montreal, Inge richt de band Zaza op, waarmee ze optreedt in De Wereld Draait Door en uitgeroepen wordt tot 3FM Serious Talent. Daarna gaat ze solo verder onder haar eigen naam.

Debuutalbum

Begin 2014 brengt ze haar eerste soloalbum uit: Inge van Calkar, in samenwerking met producer Reyn Ouwehand. Een akoestisch album, met pop- en folkliedjes, dat positief wordt ontvangen door recensenten van o.a. 3voor12 en Oor Magazine. in 2016 maakt ze een tweede album, maar besluit het niet te releasen; ze is ineens helemaal klaar met de ingetogen liedjes. Het moet anders.

Reset

Ze begint te experimenteren met beats en elektronica en het opnemen van demo’s en neemt een drastisch besluit; ze hangt haar baan als psycholoog aan de wilgen, schaft zichzelf een witte gitaar en dito imago aan en gaat vanaf dat moment volledig voor de muziek. In 2018 brengt ze samen met producers Freek van der Heide en Jeroen Sjoers het album Reset uit; een stevig indierock album met negen tracks. De titel verraadt het al: de nieuwe koers is een feit. Het album krijgt flink airplay op NPO Radio 2 en 3FM en alle singles verschijnen in de Spotifylijst New Music Friday.

Full Color

Inmiddels zit haar nieuwe stijl haar als gegoten; met haar energieke 90’s synthpop met scheurende gitaren, gedurfde teksten en een verleidelijk randje staat ‘The Lady in White’ zelfverzekerder dan ooit op het podium. In 2020 verschijnt haar EP Full Color, gemaakt in samenwerking met haar huidige producer Gordon Groothedde. De eerste single Touchdown wordt TopSong op NPORadio2 en sindsdien is Inge van Calkar niet meer van de radio af te slaan. In de zomer van 2020 maakt ze een videoclip op het dak van het Groninger Forum en in januari 2021 wint ze tijdens ESNS de Popgala Noord award voor Beste Artiest van het Noorden. In juli verschijnt haar single Summer Rain in de Nederlandse hitlijsten.

Clubtour
In augustus 2021 start haar landelijke clubtour The Magical Rollercoaster Live Experience Show. Een geregisseerde show – catwalkstyle – waarmee ze haar liveperformance op een heel nieuw level brengt. Nooit eerder kwamen haar sexy, opzwepende nummers beter tot hun recht dan in deze choreografie van verbluffende visuals, lichtshows en professionele danseressen. Een show als een adembenemende achtbaan, die zowel in de Leeuwarder Courant als het Dagblad van het Noorden bekroond werd met 4 sterren.

Promo video

Inge van Calkar boeken voor uw evenement?

Voor meer informatie en de beschikbaarheid mail; iwan@bookkingagency.nl of vul onderstaande in.